15-01-07

Château D'Ax

Beste bezoeker,

 

Om de spits af te bijten zal ik zelf een eerste verhaaltje posten.

 

Het is allemaal begonnen toen we besloten een lederen salon te kopen. Bedoeling was om dit te laten leveren voor Kerstmis. We hadden al verschillende winkels afgeschuimd en waren tot de constatatie gekomen dat Château D'Ax de beste keuze voor ons had. Bovendien stonden de jarenlange ervaring garant voor een goede kwalitiet en reputatie. De verkoper deed zijn uiterste best om beleefd, vriendelijk en geduldig te zijn, en dat viel ook in de smaak. Toen we expliciet vroegen of de levering kon plaatsvinden voor Kerts was dit dan ook géén probleem. We kregen nog een mooie korting en een aan huis bezorging voor een meerprijs van amper 75€, dus gingen we over tot ondertekening van het contract.

Enkele weken later (een paar dagen voor de kerst) hadden we echter nog geen nieuws voor een mogelijke leveringsdatum. We belden de verkoper op en die kwam met het eerste 'goede  nieuws': "door een informatica probleem is de bestelbon niet in Italië terecht gekomen en is er dus ook geen levering mogelijk voor de Kerst". Gezien dit DE vorowaarde was om over te gaan tot bestelling hebben we de toon wat opgedreven en hebben we een mooie compensatie gekregen. We zouden een duurder salon voor dezelfde prijs krijgen. Gezien we geen andere keuze hadden zijn we daarmee akkoord gegaan.

Voor alle duidelijkheid hebben we dan ook nogmaals gemeld (bij de eerste bestelling hadden we dat ook reeds gedaan) dat de levering problematisch zou kunnen zijn, gezien we op de eerste verdieping van een apaprtemantsgebouw woonden en dat de zetels niet door de binnendeuren konden. De levering moest dus langs achteren gebeuren via een aarde weg. We hebben ook gemeld dat het onmogelijk was om het salon via de trappen naar boven te brengen. Dit mag overigens niet volgens het interne reglement van ons gebouw.

Enkele dagen later laat de verkoper een bericht achter op mijn GSM met de mededeling dat ze de volgende werkdag zouden komen leveren (bericht op vrijdag om 18u, levering 26/12) Natuurlijk moet ik die datum laten verzetten naar 05/01, daar ik onmogelijk op tijd signalisatie kan laten aanbrengen op de openbare weg (verboden te parkeren) voor de voorziene datum. Bovendien moet ik ook vakantie aanvragen. Dat ging ook niet meer.

Ik krijg op 26/12 dan ook prompt een telefoon van de grote baas: "waarom hebt U de levering geweigerd, na al de inspanningen die we voor U gedaan hebben"... Nouw ja...

Op 5/01 komen ze dan ook zoals afgesproken... Met een véél te grote, en vooral te zware lift. Resultaat: Ze willen de lift niet installeren, want anders riskeren ze in de aarde weg weg te zakken.

Nou ja, dat had ik toch al aan de verkoper gezegd hé.

Plots blijkt dat de zetel demoteerbaar is, waardoor hij effectief door de binnen deuren kan en dus ook via de voorkant perfect geleverd kan worden. Dus, nieuwe afspraak op 12/01. Ik reserveer voor een 2de keer borden (iedere keer 25€ aan de gemeente natuurlijk) en bel nog eens extra de verkoper op om te verwittigen dat ze niet vergeten een lift te vorozien, want de trappenhal is geen oplossing. De vriendelijke verkoper is heel geruststellend. "Het zijn nu immers de mensen van Château D'Ax zelf die zullen komen leveren en die kennen toch hun job"

Vorige vrijdag was het dan uiteindelijk zo ver. ... Dachten we...

Toen de peipkleine vrachtwagen afkwan zonder lift hadden we het al direct in de gaten. Het zou niet lukken. De chauffeur heeft nochtans hard zijn best gedaan, maar het bericht dat ik had  meegegeven aan de verkoper is voor een tweede keer niet doorgestroomd. En hier stonden we dan weer. Opniew een dag vakantie naar de maan. De chauffeur vind gelukkig direct een oplossing: We komen maandag (vandaag dus) terug met een grotere vrachtwagen met een laadklep die toelaat om de zetels tot op een eerste verdieping te brengen.

Dus, ik opnieuw het bord verlengen op de gemeente (ja, opnieuw 25€)

Vandaag is er een mirakel gebeurd. Uiteindelijk is het salon via de voorkant perfect binnen geraakt en kunnen we vanaf nu genieten van een comfortabele lederen zetel.

Moraal:

Had de verkoper van bij het begin naar ons geluisterd, in plaats van in de wolken te zijn over zijn getekende bon, had de eerste levering de goede geweest.

Ze hadden een boel kosten bespaard (de meubels moetsten iedere keer van Luik naar Brussel komen ... en terug, telkens met 2 man) een boel miserie vermeden (klachten en continu gezaag van onze kant moeten aanhoren) en een plaatsje vermeden op deze Blog.

Wij hadden dit jaar 2 extra dagen vakantie kunnen hebben(die we nu reeds hebben moeten opnemen), 50€ bespaard en een pak minder stress gehad.

 

Voila, dat was het eerste verhaal. Valt wat lang uit, maar ja...

Reacties zijn welkom, zeker indien het gelijkaardige voorvallen zijn.

 

Groetjes en tot binnenkort

 

19:12 Gepost door Eric in Château D'Ax | Permalink | Commentaren (0) | Tags: lederen salon |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.