26-12-09

Zomervakantie in Spanje...

Eigen ervaring...

Vorige zomer huurden we een villa in Calonge, Spanje, via het internet. Contactpersoon in België was Irène Debouvry. Een tussenpersoon die rechtstreeks in contact staat met het lokale agentschap dat zich met de verhuur van vakantievilla's bezighoudt in Calonge en omstreken. Dit agentschap is Porfinca. Alles is goed verlopen, tot het moment dat we aankwamen in de villa. De beloofd grote tuin, was in realiteit een ontoegankelijke jungle, waar onze kinderen dus niet in konden spelen. Dat het zwembad lekte werd opgevangen door, via een tuinslang, continu water bij te pompen. Ter info: de naam van de villa was "Los Arcos" aan de Carrer de Avet un Urbanisacion "Rio de Oro". Groot was dus de telleurstelling, vooral voor de kinderen. Voor de rest was de villa prima. 

Toen we binnen kwamen werd de klassieke 'inventaris' herleid tot een rondleiding in de villa, zonder meer. Overigens door een sympathieke "Wim". Hij maakte er ons wel attent op dat we moesten opletten met een deffect raam, dat zeer moeilijk open en dicht ging. We hebben dan ook besloten het raam te laten voor wat het was (lees, niet aankomen). 

nadat we beklag hebben gedaan over de prijs die we betaalden om een villa 2 weken te huren omwille van een tun die ontoegankelijk bleek, heeft "Wim" ons een derde week 'cadeau' gedaan. (gelukkig dat we nog vakantiedagen over hadden en effectief konden verlengen). Zeer sympathieke geste die ons de telleurstelling wat deed vergeten.

Na 3 weken vakantie gaan we naar het agentschap om de sleutels af te geven. Blijkt dat er niemand aanwezig is om de eindinventaris op te maken en we de sleutels maar moesten achterlaten. Op mijn vraag hoe we de waarborg zouden recupereren antwoordde men ons dat men die binnen de twee weken na de check op onze rekening zouden krijgen.

Gezien we na een maand nog niets hadden gezien heb ik opnieuw contact opgenomen met Porfinca. Daar antwoordde men me dat we de 250Eur waarborg waarschijnlijk nooit zouden terug zien, gezien "het raam meer beschadigd was dan voordien" en we "de villa in een erbarmelijke staat hadden achtergelaten" Dit alles wetende dat we aan het raam niet zijn aangeweest en dat mijn vrouw en ik de volledige laatste dag hebben besteed aan het kuisen van de villa (hoewel de eindkuis inbegrepen was in de huurprijs). 

Ik heb overigens toevallig genomen) foto's ter beschikking van het betrokken raam, zowel van begin van vakantie als einde, die kunnen aantonen dat er geen verandering is.

Kortom, Porfinca recupereert herdoor gewoon lafweg een stuk van de extra week die ze ons "casdeau" gedaan heeft.

Bovendien schermen ze met het feit dat we volgens de cotnracten met Mvr Debouvry elke tekortkoming hadden moeten signaleren PER AANGETEKEND SCHRIJVEN" bij aankomst. Zo een clausule heb ik nog nooit meegemaakt, maar ja, ze staat er inderdaad wel in. Wie zie je nu op vakantieverblijf toekomen om dan defecten van je verblijf aangetekend te gaan versturen. Dit is pure kwakzalverij.

Intussen zijn we dus zoveel maanden verder en hebben we nog geen Euro gezien van onze waarborg. 

Hopelijk gaan jullie, beste lezers, nooit via dit agentschap werken.

Hier hun website: http://www.porfincacostabrava.com/

belgisch contactpersoon: Debouvry Irène (Moeskroen)

 

 

 

15:16 Gepost door Eric in Vakantieverblijven | Permalink | Commentaren (0) | Tags: spanje, porfinca |  Facebook |

Château d'Ax ... Dienst na verkoop????

Beste lezer,

 

Het was weer eventjes stil rond Château d'ax, maar hieronder een nieuwe verzuchting van een lezer...

****

Op dinsdag 24 november heb ik Chateau d'Ax te Brugge telefonisch verwittigd dat het mechanisch gedeelte van mijn relax tweezit (2 jaar oud) defect was. Men zou 'iemand' sturen. Op 9 december komt een technieker ter plaatse om vast te stellen dat het mechanisme 'inderdaad' defect is en moet vervangen worden. Maar dat had ik dus twee weken eerder ook al vastgesteld. Die brave man beweert dat de 'stukken' uit Duitsland afkomstig zijn en 'waarschijnlijk nog moeten gemaakt worden'. Maak dat een andere ezel wijs, maar ik sta machteloos. De reparatie zal waarschijnlijk vier (4) tot vijf (5) maanden op zich laten wachten. Dit betekent dus dat een verkoopspunt als Chateau d'Ax geen wisselstukken heeft (begrijpe wie kan) en dat hun "dienst" naverkoop evengoed kan opgedoekt worden gezien de geboden service. In de reclame op de TV zouden ze dit misschien ook beter eens vermelden. "Als je een zetel koopt bij Chateau d'Ax, koop er dan beter een tweede bij als wisselstuk" De volgende keer zal ik toch eens beter nadenken vooraleer bij hen over de drempel te stappen. Verkopen is niet moeilijk, service geven blijkbaar wel. Misschien nog wat meer hoger opgeleide bobo's in dienst nemen ???

 

Rudy V.

13:55 Gepost door Eric in Château D'Ax | Permalink | Commentaren (0) | Tags: lederen salon |  Facebook |