24-12-11

De Post en Maaltijdcheques

Beste lezer,

Reeds geruime tijd verdeelt mijn werkgever maaltijdcheques via De Post. Normaal ontvangen de werknemers deze omstreeks de 2de van elke maand. 

Echter, voor de tweede keer op 6 maand tijd zijn mijn cheques niet toegekomen. "Verdwenen" in De Post. Bij navraag op kantoor blijkt dat dit geen uitzondering is. Mijn wergever is geografisch verspreid over heel België en heeft meer dan 10.000 werknemers. Ze kunnen dus goede statistieken bijhouden :-). Blijkt nu dat er duidelijk bepaalde risico zones zijn waar maaltijdcheques "verdwijnen". 

Wat moeten we doen indien we ze niet ontvangen? Klacht indienen bij De Post via een electronisch formulier op hun website. Een dag later krijgen we bevestiging van ontvangst van de klacht, en een paar dagen later krijgen we steevast bericht dat de klacht zonder succes onderzocht werd. Intussen stuurt mijn werkgever nieuwe cheques op, dit keer aangetekend. Resultaat: niet enkel krijg ik ze een maand later, maar bovendien moet ik nog gaan aanschuiven in de post om ze te ontvangen (ja, ik ben nooit thuis wanneer de postbode komt aanbellen)

Is hier iets aan te doen? geen idee.

Zijn er nog mensen met een gelijkaardige ervaring?

Mvg.

Eric 

17:13 Gepost door Eric in De Post | Permalink | Commentaren (3) | Tags: maaltijdcheques |  Facebook |

Commentaren

Beste Eric,

Als postbode zijnde weet ik dat het bedrijf Bpost zelf ook haar maaltijdcheques voor ons verspreid door middel van een aangetekend schrijven. Ik vind het overigens ook ietwat vreemd dat werkgevers zoals blijkbaar ook de uwe maaltijdcheques versturen als gewone correspondentie. Bij gewone brieven zijn problemen moeilijker, vaak zelfs niet, te achterhalen.

In augustus van dit jaar vernam ik via verschillende media dat mijn werkgever ook problemen heeft wat de verspreiding van maaltijcheques betreft. Unizo bracht toen uit dat haar leden via Bpost al voor 80.000 euro aan maaltijdcheques hadden verloren zien gaan.

Wat u kan doen is eens kijken op de enveloppe van uw maaltijdcheques naar de correctheid van uw adres. Klopt dat volledig? Ook het busnummer indien u die heeft? Is uw bus zelf correct en niet te overvol? Het zijn maar simpele raadgevingen, maar je weet nooit dat je er zo veel hinder mee kan oplossen?

In uw post las ik ook dat uw werkgever deze cheques met waarde nu aangetekend verstuurd en dat u nooit thuis bent wanneer uw postbode langskomt. Ik weet niet of u getrouwd bent, maar sinds kort is het zo dat bij getrouwde koppels ook de partner van de bestemmeling van de aangetekende brief mag aftekenen voor een aangetekend schrijven MITS voorlegging van het trouwboekje EN het nummer van uw identiteitskaart...

Ik weet het, domme regels, maar ik maak ze niet.

Veel succes nog in het verdere verloop om uw maaltijdcheques te krijgen en het beste voor het nieuwe jaar!

Mvg,

BvM

Gepost door: Tis_Ikke | 24-12-11

Beste "tis Ikke" :-)
Fijn dat je je werkgever verdedigt, en ja, je opmerkingen zijn terecht en de tips nuttig. Ook wij dringen aan bij onze werkgever op de cheques gewoon uit te delen op kantoor, zoals het bij vele bedrijven gebeurt. Maar dit blijkt niet evident te zijn.
Wat wel zeker is, is dat mijn adres correct staat, mijn brievenbus standaard is (bovendien pas vernieuwd en in flatgebouw). Het laten ontvangen door ander persoon in huis van de aangetekende exemplaren... Mja, je mag ntuurlijk niet vergeten je id kaart te laten liggen en dan nog die trouwboek nog op te snorren. Maar het probleem is dat er gewoon niemand thuis is. Eigenlijk id de beste oplossing een totale dematerialisering van de cheques.
Intussen... Ja, we zien wel wanneer ik de volgende keer prijs heb he :-(

Gepost door: eric | 28-12-11

Hallo Eric,

Na het lezen van je reactie bedacht ik plots dat ik een schoonheidsfoutje maakte. Bij Bpost zelf krijgen de postbodes hun maaltijdcheques in het kantoor waar ze werken, waar ze dan voor moeten aftekenen. Het is pas wanneer we in verlof zijn (of ziek zijn), dat die aangetekend worden opgestuurd.

Hopelijk mag je in 2012 toch een beetje gespaard blijven van dat gedoe...

Gepost door: Tis_Ikke | 28-12-11

De commentaren zijn gesloten.