17-01-07

MediaMarkt

Vandaag kan er nog eentje bij...

Een goed jaar geleden hadden we een nieuw foto apparaat nodig. Gezien het beperkte budget dat we toen hadden besloten we naar Media Markt te gaan. We zagen direct verschillende toestellen in superpromotie, die ons wel aanstonden. We vroegen dus raad aan de verkoper, die ons een bepaald toestel bijzonder aanbevoor. We kochten het meteen.

Echter, na +/- 14 dagen gebruik functioneerde het reeds niet meer. Maar, geen nood... Bij Media Markt heb je zo iets als een gratis dienst na verkoop. Wij dus terug naar de winkel. Na zowat een uur aanschuiven komen we bij een bediende die ons zegt dat het toestel binnen moet voor herstelling. "Het zou wel een week of 2 kunnen duren voor het terug komt, maar we houden U op de hoogte"zei hij. Na 3 weken niets gehoord te hebben bellen we terug en dan krijgen we te horen dat ze nog geen nieuws hebben en dat er wat vertraging op zit. Ik stel dus voor dat ze me gewoon een nieuw geven, maar dat was onmogelijk. vanaf dat moment bel ik ongeveer om de 4 dagen naar de dienst na verkoop (dit betekent natuurlijk eerst iedere keer naar 45 min wachtmuziek luisteren) en telkens stuurt men mij wandelen. Na een maand of 3 krijg ik uiteindelijk een manager aan de lijn, die me belooft er achter te zitten. Het is uiteindelijk pas na 6 maand zagen, aandringen, dreigen... dat de manager ons een nieuw toestel voorstelt. Het nieuwe toestel was duurder en van betere kwaliteit. En na 5 maand maakt het nog steeds mooie foto's.

indien men dit van bij het begin gedaan had, had ik niet op vakantie moeten gaan met een wegwerpapparaat, had ik geen uren verspoild aan telefoon en aan de balie van de dienst na verkoop en was Media Markt waarschijnlijk niet in deze rubriek gekomen. Spijtig genoeg heb ik nog van veel andere kanten ook dit soort commentar gehoord. Ik betaal in elk geval liever iets meer, maar dan met een serieuze garantie.

 

Groetjes,

19:19 Gepost door Eric in Media Markt | Permalink | Commentaren (10) | Tags: foto apparaat |  Facebook |